Nyheter/Drømmer går i oppfyllelse!

Drømmer går i oppfyllelse!

Noen ganger er man usikker på om ting er for godt til å være sant - og dette var en av de gangene.

"Do you want us to bulid 30 houses for you?" var spørsmålet vi fikk fra forlka i organisasjonen Base Bahay en dag i oktober.

Det var et tilbud som var vanskelig å avslå, og historien bak dette er alt annet en selvsagt. En gjeng designere jobbet i 2018 og 2019 med å tegne det som nå er det nye barnehjemmet vårt. Miljø og naturlige produkter var i fokus, og et google-søk ledet teamet etterhvert til "Base Bahay" - en non-profit organsasjon som jobber med å tilby billige hus til mennesker som ikke har råd til sted å bo. BB tok på seg oppgaven med å utvikle barnehjemmet sammen med vårt designteam, og har gjennom dette blitt godt kjent med 4P og vårt arbeid. 

Så stod de her da - på besøk for å se på barnehjemmet - og tilby oss 30 små hus som kan brukes til bosetting av famlier og andre som strever. Men denne gangen er ting anderledes; det er ikke vi som skal betale materialer og lønninger, det er de som tar seg av hele greia! Og best av alt - dette har fra begynnelsen vært endel av den større planen for "Rejoice Village", vi hadde bare ikke drømt om at det skulle skje så fort :)

Store planer for "Rejoice Village"

Drømmer går i oppfyllelse!

Så er det ikke slik at vi kommer oss helt gratis gjennom dette prosjektet. Vi må stå for brakker til byggeplassen, søknader og klargjøring av tomta og etterhvert fortau, strøm, kloakk og vann. Det vil gå noen hundretusen før vi er i mål, men med tanke på at husene har en verdi på 4,5 mill PHP (ca 825.000 nok) så er vi fryktelig takknemlig for den pang- starten vi har fått på veien videre mot en helhetlig "Village". 

Powered by Cornerstone