Nyheter/Det finnes mange slags helter

Det finnes mange slags helter

Imelda Ergo heter hun. Mange av dere har kanskje hørt om henne før..

Mel pleier vi å kalle henne, i nyhetsbrev og på Facebook. Hun dukker ofte opp i historier om 4P, og særlig som leder av slumarbeidet vårt har hun briljert.

Mel begynte sitt liv under enkle kår. Som så mange andre filippinere vet hun hvordan det er å ikke ha mulighet til helsehjelp når man er syk, og ikke kunne følge de drømmene man har, og hvordan det er å måtte reise langt vekk fra familien for å jobbe. Våre veier krysset seg en dag for 13 år siden på Starbucks, og en kaffeprat endte med at Mel begynte å jobbe hjemme hos Bjørg og Ingar. Tanken var at hun skulle hjelpe til i huset, med innkjøp og ikke minst for å hjelpe utlendingene til å forstå hva som skulle til for å klare seg i det filippinske samfunnet. Det ble tidlig klart for Åkerlunds at dama hadde bein i nesen og en hel haug med potensiale, men enn så lenge var hun fornøyd med rollen hun hadde som hjelper for familien.

Bilde

Mel i midten av gjengen sin - utenfor kontoret vårt i Tondo, Manila

Helt til Ondoy - den store katastrofen som rammet Filippinene i 2009. Store områder ble lagt under vann under herjingene til den enorme tyfonen, og midt oppi alt dette var Mel sine nærmeste hardt rammet. 4P var i sin spede begynnelse og Bjørg og Ingar kastet seg rundt, og sammen med Mel og andre fikk vi til et samarbeid med militæret, penger fra Norge og store mengder hjelp i form av mat, pledd og medisiner ble delt ut. Og Mel, hun begynte å forstå hva som skulle bli hennes kall i livet. I etterkant av Ondoy endret hennes drømmer seg, og hun ble mer og mer involvert i driften av 4P. I flere år har hun på en mesterlig måte ledet ansatte og organisasjonen inn i det som er vårt stødige og gode arbeid i slummen. «Empower» har vi valgt å kalle arbeidet – og daglig jobbes det for å hjelpe mennesker til å komme seg opp og ut, og inn i et bedre liv. Utdanning, forebygging, helsehjelp og samtaler, Mel har fra den spede begynnelse vært en av de store drivkreftene bak utviklingen av våre programmer i et av Manilas store og svært utfordrende slumområder. Mange ganger har vi undret oss over hva i alle dager vi skulle gjort uten Mel.  

Bilde

Empower -ladies på jobb! Mel nr.2 fra venstre.

Bjørg som er daglig leder er nå «coronafast» i Norge og organisasjonen er gjennom en endring på mange vis, så har vi kjent at vi har behov for en sterk lokal ledelse. Fra 15 januar i år startet Mel som hovedleder for alle programmene som vi driver gjennom Empower (slumarbeidet), Rejoice Childrenshome og nå etterhvert for det som skal skje i Rejoice Village. Vi er så takknemlige for en leder som bærer med seg våre visjoner like sterkt som vi gjør, som har et utrettelig pågangsmot og som med kløkt og visdom knytter til seg både ansatte, samarbeidspartnere og de menneskene som vi får lov til å hjelpe på veien. Lykke til som leder Mel, vi har trua!

Powered by Cornerstone